Tjenester og priser
Våre tjenester
Vi utfører rutinebehandlinger, medisinske utredninger, og bløtvevskirurgi. Ved behov for ortopedisk kirurgisk behandling blir våre pasienter henvist til spesialister i ortopedi. Vi har nytt laboratorieutstyr for blodanalyse, digital tannrøntgen, digital direkte-røntgen, og endoskopi. Ved behov for undersøkelse med MR eller CT vil våre pasienter bli henvist videre.
-
Allmennpraksis
Vi utfører rutinebehandlinger og undersøkelser på dagtid hele uken. Ved mer krevende sykdomstilstander vil det ofte bli aktuelt å sette opp ny time til kontroll eller mer omfattende undersøkelser og prøvetaking
-
Kirurgi
Vi utfører hovedsakelig all rutine bløtvevskirurgi på ABCDyreklinikk og hasteoperasjoner som keisersnitt, magedreining og femmedlegeme i tarm mm. Ved behov for ortopedisk kirurgi blir våre pasienter henvist til ortopedisk spesialist klinikk
-
Blodprøver- analyser
Vi har moderne blodanalyse utstyr som gir oss et bredt spekter av tester. Prøvene blir raskt ferdigbehandlet slik at vi har svarene etter kort tid som gir rask avklaring for pasientene. For spesielle tester og vevsprøver blir disse videresendt til eksterne laboratorier.
-
Behandling ved utenlandsreise
Vi gir råd om nødvendig behandling for reise utenom Norge. Det er viktig å huske på at myndighetene har visse krav for å få dyret inn i Norge og at disse kravene er satt for å beskytte samfunnet mot Rabies/hundegalskap og Revens lille bendelorm (Echinococcus multilocularis) og ikke primært for å sikre at ditt dyr holder seg friskt.
Gå inn på mattilsynet.no for mer utfyllende informasjon fra myndighetene.
Hovedregelen er at dyret må være id-merket ha gyldig pass, være vaksinert som i Norge i tillegg til Rabies vaksinen og behandles mot revens lille bendelorm. Dette må signeres av veterinær i passet.
For at dyret ditt skal være beskyttet mot sykdommer bør den beskyttes mot de sykdommene som er vanlig å beskytte mot i det landet dyret skal til i tillegg til den årlige vaksinen som er vanlig i Norge. Derfor er det ofte anbefalt å gi leptospirosevaksine og forebyggende behandling mot blant annet lungeorm, tropiskhjerteorm og franskhjerteorm og Leishmaniose.
Vi anbefaler derfor å ta kontakt i god tid før avreise. (minimum 4 uker) -
ID merking
Vi setter inn en microchip brikke under huden på venstre siden av nakken. Denne brikken er forhåndsprogrammert med et ID-nummer. Når dyret er id merket blir id-nummeret registrert sammen med eiers navn adresse og telefonnummer i et register (Dyreidentitet).
Id-merking er et krav for å få pass til dyret og en stor hjelp til å finne eiere når et dyr blir funnet. Utfyllende informasjon finner du på dyreidentitet.no -
Medisinsk utredning
-
Endoskopi
-
Røntgen undersøkelse
Vi har helt nytt digitalt røntgenapparat og tannrøntgen apparat, veterinærene vurderer bildene fortløpende, dersom det er behov for ekstern vurdering av bildene blir disse videresendt til en radiolog for tolkning. I enkelte tilfeller er det behov for avansert bildediagniostikk og da får pasientene henvisning til CT-scanning eller MR scanning.
-
Tannbehandling
Når dyret er inne til vaksinering eller annen rutinebehandling er det vanlig at tennene/ munnen sjekkes. Det har lett for å dannes tannsten som igjen disponerer for tannkjøttbetennelse, vondt lukt, ubehag for dyret og løsning av tenner. Små hunder er mer disponert for dårlig tannhelse enn større hunder og tannsten danner seg raskere jo eldre dyret blir. Mange katter strever i tillegg med en sykdom som angriper tannen i tannkjøttranden og lager hull i tannen dette kan gi betydelig smerter.
Tannsten og plaque fjernes og tennene poleres under narkose. Ved tvil om en tann bør trekkes kan vi ta røntgenbilder for å avgjøre hva som bør gjøres. For tannbehandling leveres dyret på morgenen til avtalt tid. Dyret skal ikke ha spist siden kvelden før og ha fått en god luftetur før den leveres til tannbehandling. Tannrens med polering tar omtrent en time og dyret trenger 1-3 timer før det kan komme hjem etter narkosen.
Tannbørsting med hundetannkrem anbefales for å dempe tannstendannelse og opprettholde god munnhelse og reduserer behovet for tannrens under narkose. -
Vaksinering
For hunder som oppholder seg utelukkende i Norge anbefaler vi vaksine mot valpesyke, smittsom leverbetennelse og parvovirus hvert 3. år etter grunnvaksinering og vaksine mot kennelhoste hvert år. Det blir ofte benyttet en «nesedråpe vaksine» mot kennelhoste, denne vaksinen skal gi rask og god beskyttelse mot kennelhoste. For hunder og katter som skal til utlandet kreves og anbefales ytterlig vaksinering.
Katter vaksineres oftest årlig mot kattepest/katteinfluensa (felint herpesvirus, calicivirus og paneleukopenivirus) Det kan også være aktuelt å vaksinere mot Chlamydophilia for katter som lever tett i større grupper.
Ta kontakt for eventuelt vaksinering av andre dyrearter/ ilder. -
Ultralyd
Ultralyd er godt egnet til å skille væske og bløtvev. Vi benytter ofte ultralyd for å sjekke om det er væske i livmor som det kan være ved livmorbetennelse på hund. Vi får gjort drektighetsdiagnostikk på hund fra og med 4 uker etter parring. For hund er det ikke andre pålitelige tidlige drektighetstester. For ultralyd av hjertet henviser vi hovedsakelig våre pasienter til en spesialist i hjertemedisin.
Priser
- Prisene det står ca. foran kan variere noe ut i fra hvor mye medisiner dyret må ha.
- Kveldstillegg etter kl. 16.00 - 188 kr (gjelder ikke ved kun vaksinering)
- Kort konsultasjon - 913 kr
- Vaksine hund - 750-831 kr avhengig av hvilken vaksine.
- Vaksine katt - 713 kr
- Rabies vaksine - 706 kr
- ID-chip - 994 kr
- ID-Chip som tillegg til annen behandling - 744 kr
- Pass til hund/katt- 750 kr
- Utenlandsbehandling - 281 kr + antall tabletter.
- Kloklipp alene - 331 kr
- Kloklipp i tillegg til annen behandling- 231 kr
- Løveklipp katt - ca. 1500 kr
- Drektighetsultralyd - 1013 kr
- Drektighetsrøntgen - 1163 kr
- Kasterering hannkatt - ca. 1440 kr
- Kasterering + body hunnkatt - ca. 2900 kr
- Tannrens hund - ca. 2000 kr
- Tannrens katt - ca. 1500 kr
- Patellaattest NKK - 838 kr
- HD Røntgen - ca. 2690 kr
- HD + AD Røntgen- ca. 3125 kr
*Husk at du må forhåndsbestille skjema på NKK før timen. - Livsavslutning hund- ca. 2000 kr
- Livsavslutning katt - ca. 1400 kr
- I tillegg kommer utgifter til kremering. - Kremasjon uten urne tilbake hund - 1400 kr
- Kremasjon uten urne tilbake katt - 813 kr
- Kremasjon ved urne tilbake - 3000 kr. Urnevalg kommer i tillegg.
Kirurgi/ langvarig behandling/ innleggelse
Ved behov for kirurgisk behandling eller andre behandlinger som kan ta litt lenger tid, anbefaler vi ofte at pasienten leveres inn på morgenen og hentes til avtalt tid på ettermiddagen/kvelden. Det kan lette logistikken både for oss på klinikken og ikke minst for travle dyreeiere. Noen dyr slår seg veldig godt til ro, mens andre begynner å lengte hjem til matmor/matfar så snart de våkner fra narkosen. I sistnevnte tilfelle pleier vi å ringe eier og avtale tidlig henting.
Før levering
Skal hunden leveres om morgenen, bør den som oftest ikke ha tilgang til mat fra kl. 18:00 kvelden før. Hunden bør få en god tur på morgenen for å gjøre fra seg, før den leveres for behandling på klinikken. Spør gjerne dyrepleieren om det dere lurer på når dere bestiller time.